Warning: Use of undefined constant REQUEST_URI - assumed 'REQUEST_URI' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/osso.dk/usa.osso.dk/wp-content/themes/Divi-Child/functions.php on line 73
Dag #19-22 (27-30/09-2015) | USA Rejsen 2015

ArrowLeft

Dag #19-22 – 27-30/09-2015

Plan:

 • Opleve Los Angeles

Stop undervejs:

 • Hvad vi finder ud af og har tid til
 • Kat von D’s High Voltage Tatttoo

Overnatning:

 • Birmingham Trailer Village
 • Holiday Inn express LAX/Hawthorne
  • 11436 Hawthorne Blvd, Los Angeles, California, 90250

Los Angeles

Den er på en gang skræmmende, frastødende og fascinerende. Los Angeles er i en klasse helt for sig, og mange danske turister vælger konsekvent at køre i en stor bue udenom englenes by. Men det er en fejltagelse. For lige så vulgær, absurd og bizar, millionbyen ved Stillehavet er, lige så nærværende, intens og smuk kan den være. Det handler blot om at lære L.A. at kende – og finde ind til Los Angeles’ sjæl og puls.

Los Angeles er meget andet end Hollywood, Beverly Hills og Rodeo Drive, Universal Studios og Disneyland. Byen har et utal af seværdigheder, interessante kvarterer og museer i absolut verdensklasse. Kunstmuseet Getty Center er bare et eksempel og langs Miracle Mile finder du en stribe andre skønne museer, bl.a. bilmuseet Petersen Automotive Museum. Downtown L.A. har også flere museer, bl.a. Grammy Museum, der hylder Grammy-musikprisen, som uddeles hvert år i L.A.

Hertil kommer spændende byer i byen som Santa Monica og Venice Beach ud til Stillehavet og Pasadena øst for Downtown. Langs Colorado Street, byens hovedgade, der er identisk med den gamle Route 66, finder du flere cafeer, restauranter, barer og gallerier.

Men også L.A. Downtown har fået en gigantisk ansigtsløftning. Dels har man skabt flere boliger, så der også er liv i centrum efter kl. 18, og dels har man bygget en række nye kulturinstitutioner med arkitekten Frank O. Gehrys Walt Disney Concert Hall som det ubetingede flagskib. Gehry er især kendt for sine store bøjede metaloverflader, der leder tankerne hen på et stykke krøllet papir, og han står bl.a. bag Guggenheim Museet i Bilbao og det særprægede museum The Music Experience i Seattle. Hertil kommer en klassiker som Union Station fra 1939 og utallige andre arkitektoniske lækkerier.

I Hollywood har man gjort en stor indsats for at fjerne det snuskede præg, som bydelen tidligere havde. Væk er de hjemløse, luderne og lommetyvene, og i stedet har Hollywood Boulevard fået strejf af stjernestøv, så turisterne ikke føler sig hensat til en B-film, når de går ned ad Hollywood Boulevard eller besøger Dolby Theater (det tidligere Kodak Theater), hvor Oscar-uddelingen finder sted. Også langs Hollywood Boulevard har du flere museer at vælge mellem.
Og så kan man naturligvis ikke sige Los Angeles uden også at sige Universal Studios nord for Downtown eller Disneyland og California Adventure i Anaheim syd for Los Angeles.

Los Angeles har stadig kvarterer, hvor det som hvid turist kan være lidt usundt at få motorstop, når solen er gået ned. Men skytsenglene er begyndt at vende tilbage til englenes by, så giv L.A. en chance, næste gang du er i Californien. Du kunne meget vel blive positivt overrasket.

Fem bud på, hvad du bare skal opleve, første gang du besøger Los Angeles:

 • Universal Studios. Prøv den helt nye Transformers 3D forlystelse eller tag en tur med Schwarzenegger i den klassiske Terminator 2-forlystelse, der er still going strong. Du kan få mere 3D om bord på Simpsons The Ride, der har afløste Back to the Future-forlystelsen i Universal Studios. Vandrutsjebanen Durassic Park er også en sikker vinder med sin herlige dino-magi – for ikke at tale om Mummy The Ride, der bogstavelig talt er en hårrejsende rutsjebane.
 • Besøg Dolby Theater. Leg filmstjerne en times tid og gå op ad den samme trappe, som stjernerne gør det inden den årlige Oscar-uddeling. Se også udstillingen om Oscar’s historie inde i teatret. Få en 30 minutters rundvisning i Dolby Theater, der indtil 2012 hed Kodak Theater. Bagefter kan du gå i Julia Roberts fodspor og gå en tur op og ned ad den stjernebelagte Hollywood Boulevard, der byder på flere andre museer og seværdigheder.
 • Vinduesshoppe på Rodeo Drive. Nyd de riges rigdom – og spot en stjerne eller to. Men du finder ingen prisskilte her, for har du råd til at shoppe på Rodeo Drive, spørger du ikke om prisen. George Jensen har egen butik på Rodeo Drive, og faktisk kan stemningen være ganske afslappet på Rodeo Drive. For enden ligger Regent Beverly Wilshire, som Julia Robert og Richard Gere tjekkede ind på i Pretty Woman. Rodeo Drive og Beverly Hills.
 • Starspotting i Beverly Hills. Tag en guidet bustur rundt til filmstjernernes villaer i bl.a. Beverly Hills, og få den seneste Hollywood-sladder serveret af guiden. Starline Tours hører til blandt de bedste, og du kan vælge mellem Movie Stars’ Homes Tour eller sladder turen TMZ Hollywood Tour. Læs min artikel om Starline Tours’ guidede busture i Hollywood
 • Santa Monica. Gå en tur på strandpromenaden i Santa Monica, og se det californiske folkeliv folde sig ud – mens du mærker suset fra Stillehavets bølger. Dog kan naturligvis også prøve et par ture i det lille tivoli på Santa Monica Pier og kigge på de mange kropsbevidste wanna bees. Når du er færdig på stranden, så tag på shopping langs 3rd Street, hvor der ligger adskillige butikker og frister.

Alternative bud på oplevelser i og omkring Los Angeles:

Downtown

Gå på oplevelse i Downtown. Downtown L.A. byder på flere interessante seværdigheder: Det nye Grammy Museum i Downtown fra 2008 hylder musikkens svar på Oscar-uddelingen – begge dele finder hvert år sted i L.A. På Natural History Museum kan du se dino-skeletter i forskellige størrelser. Nærmeste nabo til dinoerne er California Science Center, der i 2012 fik den tidligere rumfærge Endeavour med i udstillingen. Og så har Downtown et par kunstmuseer, bl.a. MOCA, Museum of Contemporary Art.

Der er også masser af spændende arkitektur i Downtown, bl.a. klassiske Union Station fra 1939 og arkitektur-ikonet Walt Disney Concert Hall fra 2003. Og så kan du tage en tur med verdens korteste jernbane, Angels Flight.

Getty Center

Getty Center, North Los Angeles. Når parkerings billetten er betalt, er resten af museet gratis. Samlingen byder på kunst i verdensklasse, samlet af rigmanden J. Paul Getty. Museets arkitektur på kanten af Stillehavet er et kunstværk i sig selv, og udsigten ind over Los Angeles og ud over Stillehavskysten fejler heller ikke noget, hvis vejret er klart. Ud over selve Getty Center, kan man også besøge den såkaldte Getty Villa i Malibu. Her skal der reserveres plads på forhånd.

Venice Beach

Kun et par kilometer syd for Santa Monica finder du Venice Beach, der i den grad er indbegrebet af L.A. Her kan finde noget af Californiens vilde hippi-stemning fra 60’erne, når utallige musikere, lokale kunstnere og andre lykkeriddere i drømmenes by stiller deres boder op – eller optræder for dig. Samtidig kan du spotte den seneste gademode og følge de nyeste trends inden for rulleskøjter, skateboards og andre transportmidler. Men bemærk, at de små skilte med “No Free Photoes” er alvorlig ment.

Pasadena

Pasadena er en godt eksempel på en af Los Angeles’ mange hyggelige forstæder, du nemt kan overse midt i vrimlen af andre tilbud. Hop på sporvognslinien Gold Line fra Union Station og stå af i Pasadena. Gå en tur ned ad hovedgaden, Colorado Street, som er identisk med den gamle Route 66 og gå på opdagelse i de mange små butikker, cafeer og gallerier.

 

Disneyland og California Adventure

Mickey Mouse og hans venner bor slet ikke i L.A., men i Anaheim en times kørsel syd for Los Angeles. Men vil I hilse på Mickey Mouse, så afsæt en hel dag til projektet og køb en kombinations billet, så I både har adgang til selve Disneyland og naboparken California Adventure, der i 2012 åbnede et herlige Carsland, der nok skal store og små drenge bløde i knæene i sin hyldest af Route 66.

 

Ronald Reagan Presidential Library

Hver nyere præsident i USA har sit eget præsidentbibliotek, og Ronald Reagan er ingen undtagelse. Hans bibliotek og museum en god times kørsel nord for Los Angeles er et spændende indblik en af de vigtigste nyere amerikanske præsidenter, der sad i Det Hvide Hus fra 1981 til 1989. Du kan bl.a. komme ind i Ronald Reagans Air Force One, hans Boing 707-fly, som også var præsidentfly for bl.a. Bill Clinton, inden det blev pensioneret fra tjeneste i 2001. Afsæt en halv dag til besøget inklusiv kørsel til og fra Los Angeles.