Warning: Use of undefined constant REQUEST_URI - assumed 'REQUEST_URI' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/osso.dk/usa.osso.dk/wp-content/themes/Divi-Child/functions.php on line 73
Dag #11 (19/09-2015) | USA Rejsen 2015

ArrowLeft

Dag #11 – 19/09-2015

ArrowRight

Plan:

  • Køre til Las Vegas gennem Death Valley

Stop undervejs:

  • Flere steder i Death Valley

Overnatning:

Death Valley

Gæstfrihed er ikke det ord, man umiddelbart forbinder med USA næststørste nationalpark Death Valley. Med en gennemsnitstemperatur i juli måned på 47 grader, er Death Valley om sommeren mest et sted, du kører igennem i din udlejningsbil, mens du nyder landskabet fra bilen. Men den ekstreme dal har sin helt egen charme, og giver du “dødens dal” en chance trods de ugunstige odds, vinder Death Valley ved et nærmere bekendtskab.

Death Valley kan bedst sammenlignes med en gryde, der står og simrer på komfuret. Visse dele af Death Valley ligger under havets overflade, f.eks. lokaliteten Badwater, som med 855 meter under havets overflade er USA’s laveste punkt.

Årsagen til Death Valleys status som nationalpark er den mangfoldighed af ørkenplanter, der trods de barske klimatiske forhold gror i dalen. Ikke færre end 900 arter af ørkenplanter gror i Death Valley, heraf findes de 21 kun i netop her. Mangfoldigheden af fauna gør også, at Death Valley er mest interessant at besøge i det tidlige forår (marts og april), hvor parkens mange planter blomstrer.

Det er selvsagt småt med civilisation i Death Valley, hvor der kun bor 200 hårdføre sjæle. Highway 190 er den vigtigste færdselsåre gennem Death Valley, men det vil dog være at snyde sig selv, blot at følge vejen gennem Death Valley. Zabriske Point bør f.eks. være et stop, hvor man kan nyde udsigten over det sælsomme landskab. Vil man overnatte eller proviantere, gøres det i et af de to små bysamfund Furnace Creek eller Stovepipe Wells.

På grund af de ekstreme temperaturer i Death Valley har nogle biludlejningsselskaber den regel, at man ikke må benytte airconditionanlægget i Death Valley om sommeren, da det kan medføre motorstop på grund af overophedning af bilen. Får man motorstop i Death Valley på grund af overophedning, er udgiften til bjergningen for turistens egen regning.

Tidligere har også udlejere af motorhomes også haft forbud mod at køre ind i Death Valley med motorhomes i perioden fra midt i juni til midt i august – igen p.g.a. risikoen for overophedning og havari. Det forbud har Cruise America dog ophævet for et par år siden. Men man skal stadig tænke sig grundigt i Death Valley – også når det gælder køretøjer.