Warning: Use of undefined constant REQUEST_URI - assumed 'REQUEST_URI' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/osso.dk/usa.osso.dk/wp-content/themes/Divi-Child/functions.php on line 73
Dag #1 (09/09-2015) | USA Rejsen 2015

Dag #1 – 09/09-2015

ArrowRight

Opgaver:

  • Check-in på Holiday Inn express LAX/Hawthorne.

Plan:

  • Ankomst i Los Angeles LAX med British Airways (BA283) kl. ca. 12:45.

Overnatning:

  • Holiday Inn express LAX/Hawthorne
    • 11436 Hawthorne Blvd, Los Angeles, California, 90250

Los Angeles

Den er på en gang skræmmende, frastødende og fascinerende. Los Angeles er i en klasse helt for sig, og mange danske turister vælger konsekvent at køre i en stor bue udenom englenes by. Men det er en fejltagelse. For lige så vulgær, absurd og bizar, millionbyen ved Stillehavet er, lige så nærværende, intens og smuk kan den være. Det handler blot om at lære L.A. at kende – og finde ind til Los Angeles’ sjæl og puls.

Los Angeles er meget andet end Hollywood, Beverly Hills og Rodeo Drive, Universal Studios og Disneyland. Byen har et utal af seværdigheder, interessante kvarterer og museer i absolut verdensklasse. Kunstmuseet Getty Center er bare et eksempel og langs Miracle Mile finder du en stribe andre skønne museer, bl.a. bilmuseet Petersen Automotive Museum. Downtown L.A. har også flere museer, bl.a. Grammy Museum, der hylder Grammy-musikprisen, som uddeles hvert år i L.A.

Hertil kommer spændende byer i byen som Santa Monica og Venice Beach ud til Stillehavet og Pasadena øst for Downtown. Langs Colorado Street, byens hovedgade, der er identisk med den gamle Route 66, finder du flere cafeer, restauranter, barer og gallerier.

Men også L.A. Downtown har fået en gigantisk ansigtsløftning. Dels har man skabt flere boliger, så der også er liv i centrum efter kl. 18, og dels har man bygget en række nye kulturinstitutioner med arkitekten Frank O. Gehrys Walt Disney Concert Hall som det ubetingede flagskib. Gehry er især kendt for sine store bøjede metaloverflader, der leder tankerne hen på et stykke krøllet papir, og han står bl.a. bag Guggenheim Museet i Bilbao og det særprægede museum The Music Experience i Seattle. Hertil kommer en klassiker som Union Station fra 1939 og utallige andre arkitektoniske lækkerier.

I Hollywood har man gjort en stor indsats for at fjerne det snuskede præg, som bydelen tidligere havde. Væk er de hjemløse, luderne og lommetyvene, og i stedet har Hollywood Boulevard fået strejf af stjernestøv, så turisterne ikke føler sig hensat til en B-film, når de går ned ad Hollywood Boulevard eller besøger Dolby Theater (det tidligere Kodak Theater), hvor Oscar-uddelingen finder sted. Også langs Hollywood Boulevard har du flere museer at vælge mellem.
Og så kan man naturligvis ikke sige Los Angeles uden også at sige Universal Studios nord for Downtown eller Disneyland og California Adventure i Anaheim syd for Los Angeles.

Los Angeles har stadig kvarterer, hvor det som hvid turist kan være lidt usundt at få motorstop, når solen er gået ned. Men skytsenglene er begyndt at vende tilbage til englenes by, så giv L.A. en chance, næste gang du er i Californien. Du kunne meget vel blive positivt overrasket.

Fem bud på, hvad du bare skal opleve, første gang du besøger Los Angeles:

  • Universal Studios. Prøv den helt nye Transformers 3D forlystelse eller tag en tur med Schwarzenegger i den klassiske Terminator 2-forlystelse, der er still going strong. Du kan få mere 3D om bord på Simpsons The Ride, der har afløste Back to the Future-forlystelsen i Universal Studios. Vandrutsjebanen Durassic Park er også en sikker vinder med sin herlige dino-magi – for ikke at tale om Mummy The Ride, der bogstavelig talt er en hårrejsende rutsjebane.
  • Besøg Dolby Theater. Leg filmstjerne en times tid og gå op ad den samme trappe, som stjernerne gør det inden den årlige Oscar-uddeling. Se også udstillingen om Oscar’s historie inde i teatret. Få en 30 minutters rundvisning i Dolby Theater, der indtil 2012 hed Kodak Theater. Bagefter kan du gå i Julia Roberts fodspor og gå en tur op og ned ad den stjernebelagte Hollywood Boulevard, der byder på flere andre museer og seværdigheder.
  • Vinduesshoppe på Rodeo Drive. Nyd de riges rigdom – og spot en stjerne eller to. Men du finder ingen prisskilte her, for har du råd til at shoppe på Rodeo Drive, spørger du ikke om prisen. George Jensen har egen butik på Rodeo Drive, og faktisk kan stemningen være ganske afslappet på Rodeo Drive. For enden ligger Regent Beverly Wilshire, som Julia Robert og Richard Gere tjekkede ind på i Pretty Woman. Rodeo Drive og Beverly Hills.
  • Starspotting i Beverly Hills. Tag en guidet bustur rundt til filmstjernernes villaer i bl.a. Beverly Hills, og få den seneste Hollywood-sladder serveret af guiden. Starline Tours hører til blandt de bedste, og du kan vælge mellem Movie Stars’ Homes Tour eller sladder turen TMZ Hollywood Tour. Læs min artikel om Starline Tours’ guidede busture i Hollywood
  • Santa Monica. Gå en tur på strandpromenaden i Santa Monica, og se det californiske folkeliv folde sig ud – mens du mærker suset fra Stillehavets bølger. Dog kan naturligvis også prøve et par ture i det lille tivoli på Santa Monica Pier og kigge på de mange kropsbevidste wanna bees. Når du er færdig på stranden, så tag på shopping langs 3rd Street, hvor der ligger adskillige butikker og frister.