Warning: Use of undefined constant REQUEST_URI - assumed 'REQUEST_URI' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/osso.dk/usa.osso.dk/wp-content/themes/Divi-Child/functions.php on line 73
4. dag på vores tur | USA Rejsen 2015

Da vi ikke kunne besøge Hearst Castle i går, måtte vi ud og finde et sted at overnatte. Det blev Paso Robles RV Ranch, ca. 45 km. fra Hearst Castle og vi fik alle en god nats søvn.

Vi sprang morgenmaden over for at køre direkte til Hearst Castle, så vi kunne komme ind før det store tursist træk begyndte. Det var en flot tur gennem bakkede bjerge, vinmarker og bløde vejsving ud til kysten og Hearst Castle.

Vi betalte i alt $100 for at komme ind og blev via bus kørt op til det gigantiske og vildt imponerende “slot”, bygget af William R. Hearst for ca. 90 år siden. Hearst var helt vild med den europæiske middelhavs kultur og byggestil og det gav ham inspirationen til at bruge 28 år på at bygge sit 5. domicil hjem. Meget imponerende.

Efter nogle timer på Hearst Castle kørte vi igen af Highway 1 op ad kysten mod San Francisco. Turen i går på samme rute var fantastisk, men nu blev det næsten guddommeligt smukt hele vejen til Monterey. Den ene flotte udsigt afløste den næste og vi begyndte så småt at fortryde at vi ikke havde gået efter vores oprindelige plan, om at køre på motorcykel. Men selv turen gennem bilens store panorama vinduer, var uforglemmelig.

Ved Big Sur holdt vi ind til siden ved en lille lagune, hvor der var en stor samling af Søkøer (Elephant Seals), hvor nogle lå og dovnede den på stranden, mens nogle af hannerne sloges om at få parringsakten. Utroligt at være så tæt på dyr som vi ellers kun ser i en Zoo.

Længere oppe ad kyststrækningen, så vi hvaler der kom til overfladen og sprøjtede vand ud gennem deres åndehul.

Vi holdt ind ved byen Caramel i Monterey og fik handlet ind og Huller blev klippet af den dyreste frisør på den vestlige halvkugle. Vi var ikke helt tilfredse med restaurant mulighederne og valgte at købe 2 hele varme kyllinger, 4 Corn Dogs og 4 Donuts. Det sad vi og nød i vores Mobilhome på parkeringspladsen, mens vi hilste på folk der gik forbi og kiggede mærkeligt på os.

Vi blev enige om at køre helt op til San Francisco og finde et resort så tæt på centrum som muligt. Da vi kom forholdsvis tæt på San Francisco, holdt vi ind ved hvad vi troede var en stor tom parkeringsområde for at holde en pause og finde et resort via nettet. Det viste sig dog at det tomme parkeringsområde, var Tesla fabrikkernes kæmpeareal. Vi fandt dog et ugeneret sted at holde en kort pause, men efter 10 minutter kom der en Security, som dog var venlig og lod os holde en pause. 5 minutter senere kom der en Dominos med pizza’er til os og ham var vi desværre nødt til at sende videre til rette modtager. Vi fik en kop kaffe og fandt ud af at det var helt umuligt at finde et resort. Da klokken efterhånden var ved at være 22.00 og vi var trætte, fandt vi en lille, men bred, blind vej i et mindre øde industrikvarter, som vi parkerede vores bil ganske diskret i. Huller var nervøs, men vi beroligede ham med at vi nok skulle passe på ham.

Nu var vi helt klar til at gå i køjerne. Lang men utrolig oplevelsesrig dag.

Sov godt