Warning: Use of undefined constant REQUEST_URI - assumed 'REQUEST_URI' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/osso.dk/usa.osso.dk/wp-content/themes/Divi-Child/functions.php on line 73
15. dag af vores tur | USA Rejsen 2015

Vi besluttede os for at lave vores tur lidt om i dag. Vi havde fundet ud af at vi havde god tid og derfor ville køre en omvej til “Four Corners” igennem Monument Valley og så overnatte lidt før Grand Canyon.

Vi fortsatte derfor turen gennem Monument Valley og som beskrevet i går er det en fantastisk natur, der konstant skifter efter hver bjergtop. Vi kørte det meste af ruten i Utah og krydser ind over Colorado, snitter lige akkurat New Mexico og stopper ved “Four Corners”. Det er det eneste sted i USA hvor 4 staters hjørner støder sammen. Der er lavet et fint monument med en markering af statsgrænserne, der alle ender i en cirkel midt i monumentet. Her kunne vi så selv vælge hvilken stat vi ville stå i.

Rundt om den kvadratiske plads var der bygget fine små boder, hvor Navajo indianerne solgte deres håndværk. Det består mest af smykker i alle afskygninger, men også meget flot keramik og andet håndlavet genstande. Vi fik købt et par ting og Jannie har købt en flot håndlavet ægte indianerpil der blev lavet på stedet. Selve pilespidsen er klinket af lavasten og på selve pinden blev der lavet diverse indianer tegn der alle havde en betydning. Pilen skal efter indianernes tro hænge over døren og dermed beskytte hjemmet og give fred.

Herefter gik turen gennem flere bjerglandskaber, som Huller efterhånden havde set nok af, og vi gjorde et kort ophold ved nogle stenaftryk af 65 millioner år gamle dinosaur fodspor. Det kostede ikke noget, men en flink indianer viste os lidt rundt og på et skilt stod der nok så fint, at de gerne tog imod donationer. Kim gav ham 5 dollar, som han gryntede lidt af og så var han væk. Vi er stadig lidt mistroiske omkring ægtheden af fodsporerne, men de var endda markeret på google maps og i vores kortbog.

Til sidst kom vi til vores resort og da vi allerede havde spist aftensmaden lidt tidligere på dagen, sad vi blot udenfor med en kop øl og småsludrede inden vi gik til ro.